از آنجایی که بارها و بارها در مورد آلومینیوم شنیده ایم قصد داریم در مورد ویژگی های آن صحبت کنیم:

  1. آلومینیوم با علامت شیمیایی AL شناسایی می شود. از سوی دیگر این فلز شبکه کریستالی FCC است و می تواند اتم های عناصری مثل کربن و نیتروژن و هیدروژن و اکسیژن را در خود به صورت جامد حل نماید.
  2. نقطه ذوب این فلز ۶۰۰ درجه سانتیگراد اعلام شده است. نقطه جوش آن نیز ۲۷۵۰ درجه است. به طور کلی از این عنصر نمی توان در دمای بالای ۱۰۰۰ درجه و بیشتر استفاده کرد. چون شدیداً اکسید می شود و تلفات زیادی خواهد داشت.
  3. وزن آلومینیوم به طور کلی ۷٫۲ اعلام شده است که در حالت مذاب به ۳٫۲ می رسد. در واقع در وضعیت مذاب، انبساط این عنصر زیاد است. درصد انقباض این فلز در فاز مایع ۱۰ درصد و در حین انجماد نیز ۸٫۶ درصد اعلام شده است. این ماده به واسطه انقباض های زیاد خود مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. مهمترین آلیاژ های آلومینیوم شامل آلیاژ با منیزیم، مس، سیلیسیم، و یا ترکیب سه‌گانه این عناصر است. این عنصر در صورت آلیاژ از نظر خاصیت مکانیکی و مقاومت به خوردگی وضعیت بهتری دارد.
  5. آلومینیوم عنصر شیمیایی است و عدد اتمی آن نیز ۱۳ اعلام شده است. این عنصر نقره ای رنگ بوده و انعطاف‌پذیر است. از سوی دیگر معمولاً به شکل سنگ معدن بوکسیت یافت می شود. این محصول از نظر مقاومت در برابر اکسیداسیون از نظر وزن و قدرت قابل توجه است.
  6. وزن سبک: در حجم مساوی، وزن آلومینیوم حدود یک سوم وزن فولاد، مس و برنج است. یک متر مکعب آلومینیوم حدود ۷۷ کیلوگرم وزن دارد. در حالی که وزن یک متر مکعب فولاد ۲۲۰ کیلوگرم است. وزن سبک در محصولات آلومینیومی یک مزیت بسیار مهم در نظر گرفته می شود. وزن سبک آلومینیوم علاوه بر کاهش هزینه های حمل و نقل، آن را از نظر قیمتی قابل رقابت با فولاد کرده است.
  7. نسبت استحکام به وزن بالا: ترکیبی از استحکام بالا و وزن سبک که تنها در چند ماده در طبیعت یافت می شود. استحکام بالای برخی از آلیاژهای آلومینیوم با استحکام فولادها قابل مقایسه است. این مزیت باعث شده است که آلومینیوم در کاربردهای مختلفی در صنایع خودروسازی، دفاعی و نظامی، هوافضا، ساخت و ساز، حمل و نقل و بسته بندی یافت شود.
  8. شکل پذیری: آلومینیوم را می توان با روش های مختلف شکل دهی فلزات تغییر شکل داد. آلومینیوم به سادگی به شکل لوله‌ها، میله‌ها، صفحات، فویل‌ها و ریخته‌گری‌ها به اشکال مختلف می‌آید. به عنوان مثال، فویل های نازک ۰٫۰۰۴ میلی‌متر به راحتی با نورد امکان‌پذیر است.
  9. آلومینیوم را می توان با جوش، لحیم کاری، چسباندن و پرچ کردن نیز چسباند.
  10. خاصیت ارتجاعی: برخی از آلیاژهای آلومینیوم در صورتی که تحت تأثیر نیرو یا ضربه در محدوده خاصی قرار گیرند، پس از حذف نیرو می توانند حالت اولیه خود را به دست آورند. این ویژگی آلومینیوم در طراحی و ساخت محصولاتی است که نیاز به استحکام و انعطاف دارد. خیلی استفاده شده
  11. مقاومت در برابر خوردگی: سطح قطعات آلومینیومی زنگ نمی زند، زیرا آلومینیوم با اکسیژن موجود در هوا ترکیب می شود و لایه فشرده ای از آلومینیوم تولید می کند. این لایه فشرده که تنها چند هزارم سانتی‌متر ضخامت دارد، از تماس اکسیژن با لایه های زیرین آلومینیوم جلوگیری می کند و از اکسید شدن بیشتر قطعه جلوگیری می کند. بنابراین اکسیداسیون سطوح قطعات آلومینیومی از خوردگی در محیط های مختلف مانند هوای مرطوب، آب دریا و طیف وسیعی از مواد فیزیکی و شیمیایی دیگر جلوگیری می کند.
  12. رسانایی حرارتی بالا: آلومینیوم بعد از نقره، مس و طلا رساناترین فلز است و به همین دلیل در ساخت ظروف آشپزخانه، مبدل های حرارتی آب و روغن استفاده می شود.
  13. غیر سمی: آلیاژهای آلومینیوم جامد با لایه اکسید سطحی غیر سمی هستند و به طور گسترده در صنایع غذایی، دارویی و بسته بندی بهداشتی استفاده می شوند. علاوه بر این، آلومینیوم دارای سطح صاف و غیر متخلخل است که از جذب مواد خارجی و باکتری ها جلوگیری می کند. آلومینیوم می تواند در تماس بسیار نزدیک و محکم با مواد غذایی باشد بدون اینکه بر طعم، رنگ و بوی آن تأثیر بگذارد.
  14. آلومینیوم علاوه بر مصارف یادشده به اشکال مختلف در پزشکی و جراحی کاربرد دارد. پودر آلومینیوم برای خونریزی زخم ها و تنگی نفس استفاده می شود.
  15. هدایت الکتریکی: در حجم مساوی، آلومینیوم مانند مس حدود ۶۲ درصد الکتریسیته را هدایت می کند. بعد از نقره، مس و طلا بیشترین رسانایی الکتریکی را دارند. اما در همان وزن آلومینیوم، مس می تواند دو برابر رسانا باشد. بنابراین استفاده از آلومینیوم در انتقال برق بسیار مقرون به صرفه است. به همین دلیل، آلومینیوم معمولا در نیروگاه ها و نیروگاه ها استفاده می شود.
  16. بازتاب نور: آلومینیوم قادر است بیش از ۸۰ درصد از پرتوهای نور مرئی و پرتوهای نامرئی را که دارای طول موج های مرئی در دو انتهای طیف نور هستند منعکس کند. این خاصیت در ساخت بازتابنده های نوری و در تولید سپر در برابر نور، امواج رادیویی و تابش حرارتی مادون قرمز استفاده می شود. قابلیت بازتاب نور در آلومینیوم باعث استفاده از این فلز در باتری های خورشیدی و گیرنده ها و فرستنده های الکترومغناطیسی شده است. محصولات آلومینیومی باید پس از ساخت جلا داده شوند. برای به دست آوردن حداکثر بازتاب در آنها.
  17. وزن مخصوص کم: یک متر مکعب آلومینیوم خالص ۲۸۲۷٫۸۲۷ کیلوگرم و یک متر مکعب از سنگین ترین آلیاژهای آلومینیوم حدود ۲۹۵۳ کیلوگرم وزن دارد. این سنگین ترین آلیاژهای آلومینیوم حداقل ۱۶۷۸ کیلوگرم در هر متر مکعب سبک‌تر از وزن سایر فلزات ساختمانی هستند. بنابراین این مزیت می تواند منجر به: حمل و نقل ارزان‌تر – ظرفیت بیشتر – صرفه جویی در نیروی کار – اینرسی کمتر شود.
  18. غیر مغناطیسی: این ویژگی به طور گسترده در ساخت آلیاژهای آلومینیوم برای کاربردهای الکتریکی و الکترونیکی مانند تجهیزات مجاور میدان های مغناطیسی با قدرت بالا، سخت افزارهای فشار بالا، تجهیزات مورد استفاده در قطب نماهای مغناطیسی و دستگاه های حساس به مغناطیسی استفاده می شود.
  19. بدون جرقه: با وجود اینکه آلومینیوم دارای رسانایی الکتریکی بسیار بالایی است، جرقه تولید نمی کند. از این خاصیت بسیار مهم در وسایلی استفاده می شود که در محیط های قابل اشتعال و انفجاری استفاده می شوند.